Fonda SP na Tour de France 2020

Imenitna zmaga Tadeja Pogačarja na največji kolesarski tekmi na svetu – Tour de France – je imela tudi naš doprinos. S Tadejem in ekipo UAE Emirates sodelujemo od začetka sezone pri optimizacije drže na kolesu in zmanjševanje frikcijskih izgub pogonskih delov kolesa.

V času same dirke so nas obiskali tudi iz televizije POP TV in za 24ur pripravili prijeten prispevek o naših inovacijah, ki jih je letos na Dirki po Franciji uporabljalo kar 7 ekip.

Preberi več “Fonda SP na Tour de France 2020”

Bike fitting za kolesarski dosežek [video]

Drugi video iz serije izobraževalnih prispevkov na temo bike fittinga. Zakaj je pomembna pravilna nastavitev sedeža za produkcijo moči in ekonomičnost gibanja. Poglej si video predstavitev in predlagaj nove vsebine v komentarje.

Izbira pravega sedeža

V zadnjem času se pri prodajalcih sedežev vse pogosto uveljavlja meritev razmaka sednih kosti, ki v grobem klasificira širino medenice. Sicer sam pristop ni sporen, vendar bi v osnovi veljal zgolj za kolesarje, ki sedijo izrazito pokonci. Naslednji problem je, da se meritev izvede, ko so noge postavljene paralelno, kar pa je v nasprotju s kolesarjenjem, ko se dinamično in izmenično noge premikajo. Ravno zaradi slednjih razlogov v našem laboratoriju ponujamo dinamično meritev razporeditve pritiska na sedežu med kolesarjenjem.

Preberi več “Izbira pravega sedeža”