absoluteBLACK

absoluteBLACK je priznana mednarodna znamka, katere cilj je izdelava kolesarskih komponent za bolj učinkovito in bolj varno kolesarjenje. Podjetje je svojo pot začelo kot proizvajalec ovalnih zobčenikov, ki še vedno veljajo za edine zobčenike, ki znanstveno dokazano pripomorejo k učinkovitosti poganjanja. Zadnja leta pa se je podjetje uveljavilo zudi z razvojem novih pristopov k zmanjševanju trenja pogonskega sklopa, predvsem verige. Razvili smo namreč lubrikant na osnovi voska imenovan GRAPHENlube, ki je v zadnjih letih najpogostejša izbira profesionalnih kolesarjev, saj je dokazano najhitrejši, med drugim tudi pri vseh zmagah na Dirki po Franciji, ko je zmagal Tadej Pogačar.

Ovalni verižniki

Ovalni verižniki so na trgu že dolgo, a zares izpopolnjeni so prisotni šele od kar je na trg stopl absoluteBLACK. Z znanstveno-raziskovalnim pristopom smo optimizirali ovalnost in orientacijo. Z ovalnimi verižniki boste izboljšali prenos moči na pedala, zmanjšali obremenitve na kolena in izboljšali svojo učinkovitost. Verižniki so na voljo v več velikostih, barvah in tipih. Za specifičen model nas kontaktirajte.

O ovalnih verižnikih smo pisali tudi v blogu >>>

Lubrikant

Emulzija voska in vode z dodanim grafenom je rezultatsko najbolj uspešna formula za najnižje trenje verige. Nižje trenje = manjša obraba. Prednosti voska pred olji pa ni samo trenje in obraba, ampak tudi obstojnost. GRAPHENlube je na verigo potrebno nanašati bolj poredko, vzdrževanje pa je sila preprosto, saj pogonskega sklopa ni potrebno več razmaščevati med čiščenjem. Verigo sperete z vodo in obrišete s krpo ter kot običajno nanesete lubrikant.

Zavorne ploščice

Inovativna zasnova ploščic odstopa od konkurence v vseh pogledih. Organska zavorna zmes je brez bakra, ki ga je nadomestil grafen. Zaviranje je zato enako v mokrem, suhem, vročem ali hladnem vremenu, saj so frikcijske lastnosti grafene neodvisne od teh dejavnikov. Plavuti ploščice so laserko reazen pod kotom in zagotavljajo dober prehod zraka, hkrati pa so prebarvane z inovativno barvo, ki odvaja toploto. Rezultat: večja zavorna moč, boljša modulacija, brez pregrevanja in brez fadinga. Z naskokom najboljše zavorne ploščice na trgu.