Izbira pravega sedeža

V zadnjem času se pri prodajalcih sedežev vse pogosto uveljavlja meritev razmaka sednih kosti, ki v grobem klasificira širino medenice. Sicer sam pristop ni sporen, vendar bi v osnovi veljal zgolj za kolesarje, ki sedijo izrazito pokonci. Naslednji problem je, da se meritev izvede, ko so noge postavljene paralelno, kar pa je v nasprotju s kolesarjenjem, ko se dinamično in izmenično noge premikajo. Ravno zaradi slednjih razlogov v našem laboratoriju ponujamo dinamično meritev razporeditve pritiska na sedežu med kolesarjenjem.

Meritev pritiska na sedežu nam omogoča identifikacijo primernega tipa sedeža, t.j. širina in oblika, kakor tudi postavitev sedeža. Hkrati lahko s pripomočkom za hitro menjavo sedežev v relativno kratkem času testiramo več različnih tipov sedežev ter tako stranki objektivno svetujemo kateri sedež je najbolj primeren zanj oz. zanjo.

Sedeži GebioMized so bili razviti na podlagi številnih meritev pritiska na sedežu.

V zadnjih letih smo na podlagi izkušenj identificirali kar nekaj proizvajalcev, ki jih sedaj imenujemo ‘rešitve’. Gre za izdelke, ki imajo odgovor na nekatera najpogostejša stanja opažena pri ljudeh s problemi na sedničnem predelu. Bodisi omrtvičenje v predelu mod, neprimeren pritisk, bolečine na sedničnih kosteh ali neprestano premikanje. Določene izdelke, predvsem proizvajalcev ISM, SQlab in gebioMized lahko kupite tudi pri nas.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.